Head isu! (Hollandi 2010)
Filmitegija Walter Grotenhuis mäletab, kuidas ta lapsena ootas pühapäevi, et siis koos perega lõunaks liha süüa. Mõned aastakümned hiljem ei ole pühapäevalõuna enam eriline sündmus nagu toona. Vastupidi, tänu üleilmastumisele võime süüa, mida tahame ja millal tahame, sõltumata aastaajast. Ent millised on tagajärjed?
Samal ajal kui ühes hollandi köögis valmistatakse maitsvat rooga, uurib Groteinhuis, kust on pärit kasutatavad toiduained ja näitab nende tootmise mõju keskkonnale. Brasiilia metsade raiumine sojaoa kasvatamiseks muudab kohalike indiaani hõimude elu. Filipiinidel ei jäta kiiresti laienevad krevetikasvandused kohalikele kaluritele ruumi. Keenias tekitab suhkruhernekasvatus tõsiseid kastmisprobleeme. Filmis käsitletakse tänapäeva toidutööstuse probleeme, seda otseselt hukka mõistmata.
Samal ajal kui ühes hollandi köögis valmistatakse maitsvat rooga, uurib Groteinhuis, kust on pärit kasutatavad toiduained ja näitab nende tootmise mõju keskkonnale. Brasiilia metsade raiumine sojaoa kasvatamiseks muudab kohalike indiaani hõimude elu. Filipiinidel ei jäta kiiresti laienevad krevetikasvandused kohalikele kaluritele ruumi. Keenias tekitab suhkruhernekasvatus tõsiseid kastmisprobleeme. Filmis käsitletakse tänapäeva toidutööstuse probleeme, seda otseselt hukka mõistmata.
<< Avaleht